Home > Uncategorized > Diverse sites helpen jongeren en hun docenten met onderwijs

Diverse sites helpen jongeren en hun docenten met onderwijs

In het begeleiden geloof ik heilig in de kracht van mijn clienten. Ze komen met het probleem uitvergroot bij mij, en gaandeweg probeer ik dit in perspectief te plaatsen, want de uitdaging die ze in het probleem zien roept ook krachten en talenten op. De counsellor kan via oplosingsgerichte vraagtechnieken deze boven water krijgen. Zelfs voor clienten met grotere, fysieke, uitdagingen zijn er dan oplossingen te vinden. Huiswerkopdrachten gaan vaak opver het vinden van goede voorbeelden en tips. Enkele nuttige sites die men aandraagt zijn Handicap en Studie en SIHO.

Handicap en Studie

www.handicap-studie.nl is een expertisecentrum voor onderwijs en handicap, en stimuleert dat jongeren met een functiebeperking succesvol kunnen studeren in een opleiding van hun keuze in het hoger onderwijs. Op de website staan tips en informatie over wetgeving, studieaanpassingen, stage, studeren in het buitenland en onderwijsinstellingen (aanstaande) studenten én onderwijsprofessionals. De zoekfunctie helpt je om de gezochte informatie te vinden. Vergeet je niet te abonneren op hun digitale nieuwsbrief!

SIHO (Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs) is de Belgische tegenhanger van handicap + studie. Op haar website staan leuke publicaties met tips voor studenten met een functiebeperking: www.siho.be/nl/publicaties-siho/pages-472-562.aspx. Bekijk ook eens de scriptie van Sophie Jackmaert die onderzoek deed naar het perspectief van docenten ten opzichte van inclusief onderwijs: www.siho.be/files/Perspectief%20van%20docenten.pdf.

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: