Home > Uncategorized > Hoe krijg je meer clienten via je social media?

Hoe krijg je meer clienten via je social media?

Om een groot online publiek te krijgen gebruiken bloggers social media. Hierdoor kunnen ze hun producten en eigen werk promoten. Twitter, Facebook, StumbleUpon en zelfs Pinterest geeft een blogger allerlei manieren om nieuwe lezers en klanten te trekken. Deze kosten wel tijd, terwijl je ook nog inhoud wilt schrijven en de ABvC clienten wilt begeleiden. 10 tips helpen je om via social media toch publiek te trekken.


1. Zet de social media icoontjes zichtbaar bovenaan je website.


Maak het simpel voor je blog lezers om met diverse platforms te verbinden… bijv. je twitter # en @ codering moet zichtbaar zijn, en met een muisklik zitten ze op jouw profiel. Als je ook nog dezelfde look en feel in allemaal hebt win je nog meer lezers. Dus #abvc en @tonammerlaan


2. Elke blog zou zijn eigen Facebook Pagina moeten hebben


Wanneeer je voor elke blog een Facebook pagina hebt, kun je een link plaatsen wanneer je weer iets nieuws geschreven hebt zonder al je vrienden er mee lastig te vallen. Nu kunnen ook lezers die geen Facebook vrienden zijn je teksten lezen. Facebook heeft een tool om je lezers tot fans om te bouwen via de Facebook social plugin.


3. Trek lezersverkeer via StumbleUpon


Dit is een aanbevelings machine waarmee lezers door pagina’s van andere StumbleUpon (SU) lezers kunnen clicken. Je kunt ook je eigen blogs hierin invoeren. Het best werkt het echter als jij pagina’s aanbeveelt en jouw vrienden de jouwe… Zolang je veel volgers krijgt krijg je goede resultaten.. en het verkeer kan enorm snel stijgen!


4. Importeer je RSS feed in je LinkedIn profiel met de Blog Link applicatie


Zo lang je blog met je beroep te maken heeft is vermelding op je LinkedIn een must. Zet het in eeen van de drie websites in jouw profiel… Daar wordt het als Blog gelabelled en via de Blog Link applicatie komen de meest recente blogs in je profiel.


5. Pinterest is een nieuwe tool voor bloggers


Pinterest is nieuw en vereist dat je daar aan meedoet. Je kunt je best foto’s op thema borden plaatsen met een link naar relevante blog post. Plaatjes vullen de gaatjes, en vooral visuele onderwerpen zijn geschikt. Zet een Pinterest plugin (like the Pinterest “Pin It” Button for WordPress users) in je blog zodat je lezers ook hun inhoud op de Pinterest prikborden kunnen hangen.


6. Gebruik link shorteners zelfs als het niet hoeft


Twitter doet het verkorten van hyperlinks nu automatisch, en facebook en Google+ ook, maar wanneer je ze verkort met de verkort tool als bit.ly zie je hoeveel mesen erop geklikt hebben. Handig want nu kun je experimenteren met hoe je lezers trekt.


7. Gebruik als blog naam je eigen username als dat kan


Promoten van je eigen naam doe je als je blognaam dezelfde is als je Twitter handle, StumbleUpon naam, Pinterest naam en zo vorts… zodat je lezers je in alle platfoms kunnen herkennen. Dit is de sleutel tot je eigen online community. ABvC logo is een begin.


8. Werk samen in blogger groups op Facebook


Op Facebook vind je zeer actieve groepen als “Travel Bloggers” of “Global Bloggers Network.” Ze zijn er vast ook in jouw counselling gebied. Je leert er veel van anderen, en je zult zien dat bloggers veel van jou gaan leren. Is er nog geen groep, start dan je eigen ABVC counselling groep!


9. Wees vrijgevig naar andere bloggers.


Wanneer je de inhoud van andere bloggers promoot, zul je zien dat ze ook jouw inhoud gaan pushen. Deel, retweet, re-pin ze en geef ze credits zodat ze ook jou zien.


10. Doe mee met social media — zelfs al zie je geen toename in lezersverkeer


De toename vereist inspanning: en geduld, want lezers krijg je niet eenvoudig. Blijf werken aan je blogs en je tweets en je zult zien dat hierdoor langzamerhand relaties ontstaan en verbindingen, die vervolgens uitbreiden als een olievlek. Door veel zelf te lezen krijg je ook ideeen en komt het verkeer uiteindelijk toch.

ammerlaancounseling.nl

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. zevenster
    21 februari 2012 om 9:55 am

    Goede tips, maar eerlijk gezegd – voor een starter in dit alles, zoals ik ben, nog steeds veel te technisch hoor 🙂 Weet je wat zou helpen? bij al die tips even een url-tje plaatsen van een, voor jouw gevoel, beste uitleg van de tip op het net…. Daar zou je mij in ieder geval nog veel meer mee helpen!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: