Home > Uncategorized > Effectief coachen workshop 13 maart

Effectief coachen workshop 13 maart

Kom op 13 maart 2012 naar het seminar ‘Effectief coachen: niet jij maar de cliënt/sporter moet het doen!’. Dit seminar wordt georganiseerd door het Lectoraat Sport, Voeding en Leefstijl van de HAN.

 

Goede voornemens en gemotiveerde inzet vormen de rode draad bij dit seminar. Als het gaat om het bevorderen van een gezonde leefstijl of het optimaal presteren van sporters, dan gaat het meestal over het veranderen van gedrag. Alleen het geven van goede adviezen leidt meestal niet automatisch tot de noodzakelijke gedragsveranderingen. Hoe zorg je ervoor dat dit wel gebeurt. Een belangrijke vaardigheid is effectief en goed kunnen coachen. En dat betekent vooral een visie hebben en beschikken over goede communicatieve vaardigheden.

Motivational Interviewing als methode

Motivational Interviewing (MI) is een gespreksmethodiek die je als paramedicus/coach kunt inzetten voor het begeleiden van ’n cliënt of sporter bij het proces van zijn gedragsverandering. Motivational Interviewing is een directieve, maar klantgerichte methode, die iemand aanzet tot het veranderen van zijn gedrag door de noodzakelijke gedragsveranderingen bespreekbaar te maken.

Voordrachten

In de eerste voordracht wordt ingegaan op de theorie achter gedrag en gedragsverandering en wordt inzicht verschaft in ‘Motivational Interviewing’ als methode. In de tweede voordracht wordt ingegaan op de vraag: ‘op welke wijze maak ik de cliënt of sporter bewust van zijn eigen handelen en hoe maak ik hem persoonlijk verantwoordelijk voor de eigen ontwikkeling?’

Programma en sprekers

Het seminar start op dinsdag 13 maart om 17.00u en zal duren tot 19.30u.
De sprekers zijn Daniëlle Verschuren (voedingsdeskundige – HAN Lectoraat Sport, Voeding en Leefstijl) en Sebastiaan Platvoet (Sportpsycholoog – HAN Lectoraat Herkennen en ontwikkelen van sportief talent). Tijdens de lunch wordt een broodmaaltijd aangeboden

 

http://www.han.nl/onderzoek/agenda/seminar-effectief-coachen/

 

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: