Home > Uncategorized > Symposium Samenwerken met eerste lijnshulp

Symposium Samenwerken met eerste lijnshulp

Het Gezondheidscentrum(IPS) en Caransscoop(regionale ondersteuningsorganisatie van de Eerste Lijn) organiseren op 15 maart in samenwerking met het Instituut Paramedische Studies(IPS), het praktijkhuis en studievereniging NOPFY van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen het symposium: Samenwerken in de Eerste Lijn.
 

Complexe zorgvragen

In de eerstelijns gezondheidszorg is heel wat gaande. Ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Complexe zorg wordt overgeheveld van dure zorginstellingen naar de goedkopere zorg in de wijk. De focus komt hierdoor meer dan ooit te liggen op het bevorderen van gezondheid en het voorkomen van ziekte en zorg. Het maken van verbinding tussen wonen, welzijn en zorg vraagt hierbij grote aandacht.
Professionals die werkzaam zijn in de eerste lijn moeten intensief gaan samenwerken om het groeiende aantal complexe zorgvragen het hoofd te bieden.

Belang samenwerken

Samenwerken is niet meer weg te denken uit de (eerstelijns) praktijk van alledag. Toch worden professionals vaak nog relatief solistisch opgeleid. Zowel IPS als Caransscoop vinden het belangrijk om (aankomend) professionals kennis te laten maken met de meest recente ontwikkelingen en het samenwerken in de eerste lijn. Dit symposium is hiervoor een belangrijke aanzet.

Samenwerkingsvraakstukken

Naast de actuele ontwikkelingen komen in dit symposium recente samenwerkingsvraagstukken aan bod die op dit moment spelen in de regionale praktijk. Bijvoorbeeld ‘samenwerken rondom het jonge kind’ en ‘gecombineerde leefstijlinterventies’. Professionals, docenten en studenten denken samen na over actuele vraagstukken en werken deze onder de bezielende leiding van adviseurs van Caransscoop nader uit.

Programma en locatie

Het symposium vindt plaats op de HAN Campus in Nijmegen, Kapittelweg 33.

15.00 uur Ontvangst met koffie en thee
15.15 uur Welkom – Inleidende Casuïstiek
16.00 uur Workshopronde 1
17.00 uur Korte pauze met snack
17.30 uur Workshopronde 2
18.30 uur Afsluiting en gezamenlijke maaltijd

Aanmelden

Deelname aan het symposium is gratis en toegankelijk voor studenten en docenten en de bij de HAN aangesloten praktijkadressen. Voor studenten is een certificaat van deelname beschikbaar.

Voor aanmelden: stuur een mail naar hanevent@han.nl voor 1 maart a.s. Vermeld in de mail de 2 workshops welke uw voorkeur hebben plus 1 alternatief. Vermeld in de mail uw huidige functie + werkgever of huidige opleiding (voor studenten).

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: