Home > Uncategorized > multidisciplinaire zorgteams werken beter

multidisciplinaire zorgteams werken beter

De huisarts kan het niet alleen. In de gezondheidszorg zijn vaak disciplineoverschrijdende problemen. Multidisciplinaire samenwerkingsverbanden gaan deze problemen tegen en verbeteren de slagkracht van de eerstelijns zorg. Maar wat zijn de voorwaarden voor succesvolle multidisciplinaire zorg en hoe kan een eerstelijns medisch centrum opgezet worden? Daarover gaat het Zorgvisie-congres Multidisciplinaire Zorg op 22 maart in de Expo in Houten.

In Houten hebben (para)medische hulpverleners zich in de eerstelijns medische centra als ‘cure’ gemeenschappen georganiseerd om intensief samen te werken. Dit gaat verder dan formele samenwerking en vergt een cultuuromslag om tot zorgvernieuwing te komen. Tijdens het Zorgvisie-congres Multidisciplinaire Zorg op 22 maart aanstaande vertellen verschillende betrokkenen uit Houten over hun ervaringen met multidisciplinaire samenwerkingsverbanden.

  • De onderwerpen die aan bod komen zijn:
  • De voorwaarden voor succesvolle multidisciplinaire zorg
  • Hoe zet ik een eerstelijns medisch centrum op?
  • Praktijkervaringen bij het opzetten van eerstelijns medische centra
  • Financiering van zorgvernieuwing
  • Noodzaak van keteninformatiesystemen
  • De rol van de zorgverzekeraar

Sprekers uit de praktijk Tijdens dit congres zullen diverse sprekers ingaan op de eerstelijns Medische Centra in Houten als praktijkvoorbeeld. Er zal gesproken worden door experts als Henk van den Assem(Voorzitter Stichting Houtense Huisartsen en Stichting Multidisciplinaire Zorg Houten), Ruurd Huisman (projectleider en adviseur) en Patrick Edgar(sr. manager zorginkoop, Achmea).

Multidisciplinaire zorg realiseren ’s Middags zijn er twee rondes met vier verschillende parallelsessies die dieper in gaan op het opzetten van multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Er kan gekozen worden uit de sessies: ‘Hoe zet je vijf eerstelijns medische centra op? Vijf multidisciplinaire zorgprogramma’s: van ontwikkeling naar praktijk.De noodzaak van een Keten Informatie Systeem en Transmuraal Centrum Houten en anderhalfstelijnszorg

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op http://www.reedbusinessevents.nl/multidisciplinairezorg

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: