Home > Uncategorized > Congres richtlijn suicidaal gedrag 22 mei

Congres richtlijn suicidaal gedrag 22 mei

Op 1 februari is de Multidisciplinaire Richtlijn Diagnostiek en Behandeling van Suïcidaal Gedrag door de ontwikkelende partijen geautoriseerd. Om de  richtlijn onder de aandacht te brengen bij iedereen die te maken   heeft met    suïcide, wordt een landelijk congres georganiseerd dat volledig in het teken staat van de inhoud, praktische toepassing en implementatie van de richtlijn. Geïnteresseerd? Kom dan dinsdag 22 mei naar   De Eenhoorn in Amersfoort http://www.suiciderichtlijncongres.nl/index.html.

Cijfers suïcidaliteit

De diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag vraagt veel van zorgprofessionals. Met name huisartsen, psychologen, psychiaters  en psychiatrisch verpleegkundigen hebben te maken met suïcidaliteit; jaarlijks doen 94.000 mensen een suïcidepoging.  Het omgaan met suïcideproblematiek is een belangrijk onderdeel van het werk van zorgprofessionals, maar hoe ze dit moeten aanpakken is onvoldoende eenduidig omschreven en geborgd. De richtlijn biedt praktische handvatten voor het handelen in risicovolle situaties.

Wat kunt u verwachten?

Na afloop van het congres kent u de belangrijkste principes van de diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag en heeft u praktische handvatten voor de toepassing en implementatie van de richtlijn. http://www.suiciderichtlijncongres.nl/index.html

Doelgroep

(huis)artsen, verpleegkundigen, psychologen, psychiaters, counselors en beleidsmakers

Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags: , , ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: