Home > Uncategorized > Nieuw App ondersteund vrouwen met borstkanker

Nieuw App ondersteund vrouwen met borstkanker

Na het horen van de diagnose borstkanker hebben veel vrouwen het gevoel in een ravijn te vallen. Ze worden in een medische rollercoaster gezet voor een rit die gepaard gaat met gevoelens van angst, stress, verdriet en vervreemding. Een rit die hen wegvoert uit hun normale bestaan. Ineens zijn ze patiënt in plaats van collega, moeder, echtgenote, vriendin en onafhankelijk, autonoom persoon.

Verbindt en versterkt De app die het Trimbos-instituut ontwikkelt is de eerste in zijn soort. De ontwikkeling wordt gefinancierd door Pink Ribbon. Met zijn lichte, inspirerende, versterkende, troostende, laagdrempelige en verbindende karakter voegt de app iets toe, zonder al te veel van de toch al zo belaste patiënt te vragen.

Veerkracht vergroten De app is gebaseerd op oefeningen uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Oefeningen waarvan we weten dat ze stress en depressieve klachten verminderen en veerkracht vergroten. Een ander uitgangspunt is de kennis en ervaring van hulpverleners, patiënten en hun naasten. Daarnaast zorgt de integratie van social media ervoor dat de app een ‘lijntje naar buiten’ is, ook in tijden dat de patiënt haar wereld klein wil houden.

Het doel van de app is vierledig. Hij versterkt de veerkracht, verbindt en deelt, inspireert, troost en vermaakt, en checkt en signaleert. De app is eind 2012 gereed.

Meer informatie: Eva Fischer efischer@trimbos.nl

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: