Home > Uncategorized > Vrouwen Raad bespreekt huiselijk geweld

Vrouwen Raad bespreekt huiselijk geweld

In 2009 begon de Nederlandse Vrouwen Raad met een uniek project: Doorbreek huiselijk geweld – Praat erover! Het project richtte zich op de potentie die vrouwen hebben om in hun eigen omgeving, als vriendin, buurvrouw, lid van een vereniging etc. huiselijk geweld bespreekbaar te maken. Iedereen kan het zwijgen rondom huiselijk geweld doorbreken. Dat was de boodschap. Bijna 5000 vrouwen hebben deze boodschap actief opgepakt. Op donderdag 29 maart sluit de NVR het project met een landelijk symposium in Utrecht af.

Sinds de Nederlandse Vrouwen Raad in 2009 met het project “Doorbreek Huiselijk Geweld – Praat erover!” begon, hebben bijna 5000 vrouwen, afkomstig uit verschillende culturen en sociale gelederen, verspreid over alle provincies van Nederland deelgenomen aan gespreksbijeenkomsten over huiselijk geweld. Veel vrouwen zijn actief in vrouwenorganisaties en hebben huiselijk geweld op hun beurt weer in de eigen organisatie bespreekbaar gemaakt.

Landelijk symposium

Op donderdag 29 maart organiseert de Nederlandse Vrouwen Raad een landelijk symposium om het project af te sluiten. Het symposium zal worden geopend door minister Opstelten. Het programma omvat verder een presentatie van ervaringsdeskundigen die vertellen over hun persoonlijke strijd tegen huiselijk geweld, Chinese en Molukse vrouwenorganisaties geven een workshop en diverse vrouwenorganisaties wisselen onderling strategieën uit voor gespreksbijeenkomsten rondom huiselijk geweld.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags: , , ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: