Home > Uncategorized > 8 weekse mindfulness training ABVC in regio Den Haag

8 weekse mindfulness training ABVC in regio Den Haag

Achtweekse Mindfulness-Training Den Haag (20 PE punten ABvC)

Mindfulness (of aandachtstraining) combineert boeddhistische meditaties met inzichten en oefeningen uit de Cognitieve Therapie.
Wat is Mindfulness? Mindfulness betekent bewust aandachtig zijn in het hier en nu, op een niet (ver)oordelende manier. Dat lijkt simpel, maar blijkt vaak lastig in onze drukke levens. Door het oefenen van openheid, acceptatie, loslaten, vriendelijkheid en mildheid ontstaat ruimte om vanuit innerlijke rust te leven.
Praktische toepassingen van meditatie De combinatie van oosterse meditatietechnieken met moderne inzichten uit de westerse psychologie heeft een uiterst krachtige methode doen ontstaan. Dit maakt eeuwenoude wijsheid praktisch toepasbaar op het werk, thuis, in relaties en bij spanning of stress.
Voor wie?

Mindfulness is nuttig voor iedereen die zijn of haar kwaliteit van leven wil verbeteren. Het ontspant en bevordert contact met emoties, intuïtie en het lichaam. Het verdiept je zelfkennis, zelfaanvaarding, zelfvertrouwen en hoe je keuzes maakt. Aandachtig leven helpt om automatische patronen, zoals negatief denken, piekeren, somberheid, wegdromen en overmatige angst los te laten en verbetert de concentratie. Je leert meditaties (liggend, zittend, bewegend) en verschillende aandachtsoefeningen, op een gestructureerde manier. De training is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met mediteren.
Voor Coaches, Counsellors, Psychologen en Therapeuten versterkt mindfulness de aandacht en het hier-en-nu bewustzijn tijdens het werken met clienten. (Aandachts)oefeningen die in de training worden aangeboden kunnen ook in de eigen praktijk worden toegepast. De ABvC geeft 20 permanente educatie punten voor de training (zelf aanvragen).
Resultaten

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de invloed van mindfulness op de fysieke en mentale staat van de mens bijzonder positief is. Het bevordert de gezondheid en het algemeen gevoel van welbevinden.
Training informatie

De cursus wordt gegeven in kleine groepen, aan de hand van het MBSR- / MBCT-programma, dat vooral ervaringsgericht is. Tijdens de training volgen oefeningen, ervaringen delen en uitleg, over bijvoorbeeld stress of gedachtepatronen, elkaar af. De oefeningen zijn gericht op gebruik in het dagelijks leven. Het is een intensieve cursus, waarin deelnemers worden gestimuleerd om zelf dagelijks te oefenen. De training wordt gegeven door Marcus Zeven-Jansen. Neem gerust contact met hem op als je vragen hebt.
Programma Dag 1: De automatische piloot Dag 2: Omgaan met hindernissen Dag 3: Bewust zijn van de ademhaling Dag 4: Aanwezig blijven Dag 5: Toestaan, laten zijn Dag 6: Gedachten zijn geen feiten Dag 7: Hoe goed voor mezelf zorgen? Dag 8: En nu verder …
Kosten De cursus kost € 375,- en is inclusief BTW, (telefonisch) kennismakingsgesprek, uitgebreid werkboek, oefen-CD’s, een DVD en thee en koffie.
Data en locatie

De training wordt gegeven op acht donderdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur op: 19/4, 26/4, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6. Bij voldoende interesse start er gelijktijdig een tweede training op de woensdagavond in dezelfde weken. De volgende cursus begint in september 2012. De training vindt plaats in het Anaconda Instituut aan de Stephensonstraat 48, 2561 XW in Den Haag. Bel of mail naar info@stapnastap.nl voor meer informatie of voor aanvraag van een aanmeldingsformulier.
Voor meer informatie zie: http://www.stapnastap.nl/pages/mindfulness.htm

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: