Home > Uncategorized > Preventie werkt: Pilot in Basiszorg Triple P effectief

Preventie werkt: Pilot in Basiszorg Triple P effectief

Een pilotstudie naar Basiszorg Triple P laat positieve effecten zien op kindgedrag en opvoedingsvaardigheden. Belangrijk onderdeel van de pilot was het voorkomen of verminderen van middelengebruik van jongeren.

De pilotstudie is uitgevoerd in het kader van de campagne Roken, Alcohol, Cannabis en Opvoeding van het Trimbos-instituut in samenwerking met Stivoro, regionale partners en het Nederlands Jeugdinstituut.

Ouders en opvoeding hebben een prominente rol in de pilot gekregen omdat ouders en opvoeding een belangrijke rol kunnen spelen in het voorkomen of verminderen van middelengebruik van tieners.

Zo zijn beroepskrachten van instellingen voor verslavingszorg in Basiszorg Triple P getraind en zijn de reguliere instellingen voor opvoedhulp, behalve in Basiszorg Triple P, ook getraind in middelenspecifieke opvoedingsstrategieën.

Positieve effecten Basiszorg Triple P tieners laat in de pilot positieve effecten op kindgedrag, opvoedingsvaardigheden zien. Ook toont het onderzoek positieve effecten op de middelenspecifieke opvoeding van ouders en op het middelengebruik van hun kind. De implementatie van Basiszorg Triple P tieners is succesvol verlopen en het wordt aanbevolen om Basiszorg Triple P breed te implementeren. Het aanbod past ook goed bij de instellingen voor verslavingszorg.

Meer informatie: Ireen de Graaf  igraaf@trimbos.nl

Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags: , ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: