Home > Uncategorized > Abvc nieuws mei 2012

Abvc nieuws mei 2012

Nieuwsflits 2012.

16 april 2012.

Wendbaarheid als Tegenbeweging binnen de ABvC.

Op 31 maart vond onze ALV Voorjaar 2012 plaats. We mochten bijna 60 leden ontvangen op deze lentedag.

Onvoorspelbaarheid is wat we de laatste jaren vooral in de markt tegenkomen. Op alle gebied. Rugzakjes (voor kinderen) zijn uitgegeven en weer afgenomen, PGB’s uitgegeven en weer afgenomen, IRO trajecten zijn grotendeels stopgezet. Onvoorspelbaar ook wat verzekeringsmaatschappijen gaan doen. Blijven vergoedingen voor ons beroep bestaan, welke opleidingen worden geaccepteerd door zorgverzekeraars en worden kwaliteitscriteria uniform?

Het bestuur gelooft in wendbaarheid als tegenbeweging op onvoorspelbaarheid. Een wendbare, slagvaardige organisatie anticipeert snel en overtuigend op wisselende omstandigheden. En dat natuurlijk het liefst zonder dat de aandacht voor de kernactiviteiten binnen onze vereniging wordt verstoord. Vooruitgang is waar wij als bestuur naar streven en wat wij voor ogen hebben voor de ABvC. Hoe kunnen wij een organisatie als de ABvC wendbaar maken zonder dat deze gedoemd is te mislukken? Wat zijn onze sterke punten en waar willen we naar toe? Daar zijn twee dingen nodig :

richting en actie.

Om dit te kunnen moet je als organisatie vooruit plannen en je interne processen op orde hebben. Hiervoor is expertise en implementatiekracht nodig én kennis van buiten af om te voorkomen dat je bedrijfsblind en met een kokervisie aan de slag gaat. Met die kennis van buitenaf is het bestuur nu aan de slag gegaan.

Er komt een onafhankelijk bureau die de expertise heeft om de organisatie door te lichten. Daarin zullen ook de aanpassingen op de vergoeding voor bestuur en commissieleden worden meegenomen. De ALV heeft ons duidelijk gemaakt dat onze leden actief meedenken; dat zij het beste willen voor de vereniging.

Wij, het bestuur van de ABvC kregen het warme gevoel dat de ABvC een vereniging is geworden met en voor haar leden. Wij willen zichtbaarder worden, dichterbij de leden komen, luisteren naar wat jij, als lid van de ABvC, wilt voor de ABvC. Samen kunnen wij de ABvC tillen naar de toekomst. En juist dat samen vonden wij als bestuur zo bijzonder deze ALV. Laten wij dit vasthouden. De notulen van de ALV, staan in concept op de website www.abvc.nl onder ALV 2012.

ABvC Schildje en Ledenpas

Het ABvC schildje kan pas uitgereikt worden als de nieuwe lijst van de leden is samengesteld. Dat betekent dat eind 2012 definitief de lijst vastgesteld is. Per 2013 kunnen alle registercounsellors een schild en leden pas ontvangen.

PR Commissie/Commissie Verzekeringen

Per 1 mei jl. is er een nieuwe PR Commissie samengesteld en is er versterking gekomen binnen de Commissie Verzekeringen. Tijdens de Najaar ALV 10 november 2012 vragen wij de leden toestemming om deze leden te accorderen in de commissies. Wij verwelkomen Jac van Goor als nieuwe Voorzitter van de PR Commissie. Wij zijn hier enorm blij mee, Jac draait sinds een jaar mee in de commissie en weet inmiddels hoe de commissie werkt.

Jac zal binnen het bestuur plaatsnemen als vertegenwoordiger van de Commissie. Dit houdt in dat het bestuur sinds mei 2012 bestaat uit 7 leden. Alle commissies zijn op dit moment vertegenwoordigd in het bestuur. Het bestuur is dan ook voltallig op dit moment met een oneven aantal leden. De PR Commissie bestaat sinds 1 mei 2012 uit de volgende leden:

Voorzitter: Jac van Goor.

PR Commissielid: Vivian Heijman (was commissie verzekeringen)

PR Commissielid: Liesbeth van Rosmalen

Naast Jac, Vivian en Liesbeth heeft Carry Abbo zich aangemeld om de Commissie Verzekeringen aan te vullen.

Welkom Carry, met deze aanvulling binnen deze commissie zijn wij erg blij. Jaap zal binnenkort terugkeren en wij wensen jullie een vruchtbare samenwerking toe. Wij wensen jullie allemaal veel plezier in de nieuwe commissies.

Voor de agenda:

ALV najaar 10 november 2012 te Doorn.

Namens het bestuur van de ABvC.

Wil, Rob, Maaike, Theo en Inge en Jac.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: