Home > Uncategorized > 99gram website voor meiden met eetproblemen

99gram website voor meiden met eetproblemen

Op 9 september viert www.99gram.nl haar eerste verjaardag. Deze site voor jongeren met vragen over eten, gewicht en uiterlijk voorziet in een grote behoefte en heeft in het afgelopen jaar ruim 60.000 bezoekers gehad. Jongeren weten elkaar te vinden voor lotgenotencontact op een druk bezocht forum. Daarnaast zoeken ze veelvuldig anoniem contact met deskundigen via mail en chat. Ruim 90 jongeren startten met de online behandeling voor hun eetproblemen. 99gram.nl is een initiatief van Accare, Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Via het internet heeft Accare meer meiden met boulimiaklachten bereikt dan jaarlijks naar de instelling worden verwezen.

Wat meiden zeggen over 99gram.nl

“Ik vind het heel fijn dat je je eigen behandelaar hebt. Iemand die je op elk moment van de dag kunt mailen wanneer je vragen hebt, of wanneer je in een dip zit.”
“Ik ben gestopt met de behandeling, omdat ik mij nu accepteer hoe ik ben. Dat is goed zo. Ik zou de behandeling aanbevelen bij meisjes die ook problemen hebben met eten.”
“Ze staan overal voor open, de vraag kan niet gek genoeg zijn. Je voelt je begrepen en door 99gram weet ik dat ik niet de enige ben.”
Op dit moment kent de site 200 unieke bezoekers per dag, dit aantal stijgt. Meiden beoordelen het contact met de deskundige binnen de online behandeling gemiddeld met een acht.

Regie bijna volledig bij de jongere

99gram.nl is een zeer laagdrempelige vorm van hulp voor jongeren met eetproblemen. Accare bereikt de jongeren op de plek waar zij zich bevinden: het internet. De site is de enige plek voor deze doelgroep met een compleet aanbod van preventie tot online behandeling. Jongeren kunnen, zonder tussenkomst van een volwassene, bepalen op welk moment ze welke hulp nodig hebben. Zij hoeven op deze manier niet te wachten op hulp en geen school te missen door het reizen naar een instelling. De meeste jongeren melden zich anoniem aan voor behandeling. Het is voor hen een eerste stap richting hulpverlening. Er is nog steeds een zeer grote groep jongeren met eetstoornissen die niet de zorg krijgt die ze nodig heeft. Om deze groep nog beter te bereiken, breidt www.99gram.nl komend jaar uit met een zelfhulpprogramma en een nazorgtraject.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: