Home > Uncategorized > Gevolgen van AMK onderzocht door Trimbos

Gevolgen van AMK onderzocht door Trimbos

Het onderzoek van het Trimbos-instituut naar het welbevinden van kinderen en hun ouders die zich melden bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) is in een vergevorderd stadium. Er hebben zich nu 285 gezinnen gemeld.

Hoewel de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling al meer dan 30 jaar bestaan is onbekend hoe het met de gemelde kinderen gaat, noch op het moment van melden, noch daarna. Daarin kan nu verandering komen.

In 2009 is een onderzoek van start gegaan naar het beloop van de psychische gezondheid en kwaliteit van leven van mishandelde kinderen (5-16 jaar) en hun ouders nadat zij gemeld zijn bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. In het onderzoek wordt nagegaan welke factoren, zowel bij kinderen van Nederlandse en niet-Nederlands afkomst, de psychische gezondheid en kwaliteit van leven beïnvloeden of voorspellen.

Deze onderzoeksvragen worden bestudeerd met een prospectieve studie waarin ouder-kindparen kort na de melding, en daarna telkens na een half jaar, tot anderhalf jaar na de melding worden gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen.

Eind 2010 startte het Trimbos instituut met de werving van ouder-kindparen voor dit onderzoek in zeven regio’s. Nu de afgelopen maand 285 kinderen en hun ouders de vragenlijst voor de eerste keer hebben ingevuld, sluit de werving van het onderzoek onder deze even belangrijke als kwetsbare doelgroep.

Meer informatie: Froukje Unger  funger@trimbos.nl

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: