Home > Uncategorized > www.testjeleeftijd.nl maakt jongeren bewust van hun levenstijl

www.testjeleeftijd.nl maakt jongeren bewust van hun levenstijl

10-09-2012 – Een gezonde leefstijl, wat is dat? Wanneer beweeg je genoeg? Hoeveel mag je per dag eten? Op http://www.testjeleefstijl.nl vinden jongeren informatie, tips, Apps en filmpjes over alle leefstijlthema’s. Bewegen, voeding, fitheid, alcohol, beeldschermgedrag. Het komt allemaal aan bod. De vandaag gelanceerde online leefstijlportal maakt jongeren op een leuke, laagdrempelige manier bewust van wat een gezonde leefstijl inhoudt. Daarnaast vinden ze er praktische, eenvoudige tips om hun eigen leefstijl te verbeteren. Online leefstijltest sterk verbeterd
De leefstijlportal is een initiatief van Stichting Testjeleefstijl.nu en is een aanvulling op de al bestaande online leefstijltest voor mbo-studenten. In die leefstijltest doen ze diverse fitheidstesten, meten hun lengte, gewicht en buikomvang en beantwoorden vragen over hun leefstijl. Op basis hiervan wordt een individueel risicoprofiel berekend. Daarna formuleert de student een eigen actieplan met veranderdoelen waar hij/zij aan wil werken. Tot slot volgt op school een evaluatie: heeft de student de doelen gehaald?

Afgelopen zomer is de online test vernieuwd. De huisstijl is aangepast en de manier waarop studenten door de vragen gaan. Verder zijn de feedbackteksten, actieplannen en advisering onder de loep genomen.

Hulpmiddel voor jongeren en scholen
De leefstijltest is een hulpmiddel voor studenten. Zij worden zich bewust van hun eigen leefstijl en de kenmerken van een gezonde leefstijl en zij krijgen concrete handvatten voor verbetering aangereikt. Daarnaast levert de test belangrijke beleidsinformatie op voor de school voor zijn Gezonde School-beleid. Iedere school kan zelf zijn schoolspecifieke rapportage samenstellen op basis van de anonieme, individuele risicoprofielen van de studenten.

Deelnemen?
Als uw school interesse heeft in deelname aan de online leefstijltest kunt u uw school opgeven. De kosten voor de test zijn € 3,00 per student voor de gebruiksduur van maximaal vier studiejaren.

De leefstijltest is nu alleen nog beschikbaar voor mbo-instellingen. De bijbehorende leefstijlportal http://www.testjeleefstijl.nl is openbaar. De Stichting Testjeleefstijl.nu werkt aan een test voor het voortgezet onderwijs. Die is waarschijnlijk in het najaar van 2012 gereed.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: