Home > Uncategorized > Behandeling alcoholproblemen in Noord Nederland

Behandeling alcoholproblemen in Noord Nederland

Novae is gestart met een nieuw behandelaanbod in Noord-Nederland specifiek voor werkenden met alcoholproblemen. De behandelingen voor deze doelgroep vinden vooral plaats in de avonden en weekenden en via e-health

 

Speciaal voor werkenden die willen werken aan hun alcoholprobleem

Per 6 mei start Novae met een nieuw aanbod in Noord-Nederland specifiek voor werkende mensen die problemen ondervinden door het gebruik van alcohol. De behandelingen vinden vooral plaats in de avonden en weekenden en via e-health zodat het werk zo goed mogelijk kan doorgaan. Zo blijft de medewerker betrokken bij het werk en behoudt hij toekomstperspectief. De kliniek is gevestigd in Emmen, het ambulante aanbod is in Emmen, Groningen en Drachten.

Maar liefst 5 % van de beroepsbevolking, dit betekent 1 op de 20 werkenden, heeft functioneringsproblemen veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik. Het huidige aanbod, de reguliere verslavingszorg of behandeling in een dure particuliere kliniek, sluit vaak niet aan bij deze groep. Novae biedt een passende oplossing voor deze doelgroep.

Lichte en ernstige problemen
Het aanbod van Novae is gericht op mensen die beginnen met het ervaren van problemen tot mensen die zich er volledig bewust van zijn dat ze alcoholverslaafd zijn. De overeenkomst is dat zij behoefte hebben aan een effectieve behandeling met minimale onderbreking van werk en privéleven. Novae heeft als uitgangspunt dat een behandeling zo lang duurt als nodig is en zo kort als het kan. Er wordt gebruik gemaakt van bewezen methodieken uit de verslavingszorg en met de nieuwe mogelijkheden die e-health biedt.

Novae is een samenwerking tussen VNN en Omale. Novae maakt gebruik van de kennis en expertise van VNN en van de kennis van klantgerichte bedrijfsvoering in de zorg van Omale.

Voor meer informatie zie de website van Novae 

 
Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: