Home > Uncategorized > E health module in ontwikkeling in Noord Holland

E health module in ontwikkeling in Noord Holland

Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord gaan onder de naam ‘G3’ gezamenlijk hun e-mental health diensten doorontwikkelen. Er worden nieuwe interventies gemaakt, gericht op o.a. jeugd, ouderen en mensen met ernstige psychiatrische problematiek.

De drie meest innovatieve GGZ-aanbieders, Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord, gaan onder de naam ‘G3’ gezamenlijk hun e-mental health diensten doorontwikkelen en opschalen. Om dit te bereiken zijn de drie instellingen een duurzame samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Minddistrict, marktleider in e-health binnen de geestelijke gezondheidszorg.
 
‘Wij zijn de G3 gestart omdat wij voluit mee willen denken over de doorontwikkeling van
e-mental health, met als doel om de kwaliteit, toegankelijkheid en de efficiency van onze GGZ dienstverlening te verbeteren’ vertelt Marijke van Putten van GGZ Noord-Holland-Noord.
De organisaties hebben een gezamenlijke product-roadmap samengesteld, met een
agendaoverzicht van producten die in 2013 worden opgeleverd.
De instellingen zien veel voordelen in hun samenwerking. ‘We kunnen veel van elkaar leren, omdat we dezelfde obstakels en uitdagingen tegenkomen. Daarnaast kunnen we ook de kosten delen, waardoor we veel meer kunnen bereiken dan wanneer we alleen zouden opereren’, aldus Stephan van Kuik van verslavingszorginstelling Novadic-Kentron.
 
De drie instellingen gaan het komende jaar twaalf nieuwe interventies ontwikkelen, onder meer voor de doelgroepen Jeugd, Ouderen en Ernstig Psychiatrische Patiënten. Ook technische innovatie is een belangrijk speerpunt van de G3. Zo werkt Minddistrict in opdracht van de G3 aan thema’s als gamification, apps, sensory devices en community-vorming. Maar ook kwesties als financiering, privacy en beveiliging rondom e-health krijgen de aandacht van Minddistrict en de instellingen.
 
Rob Gerrits, projectleider e-mental health Dimence: ‘door meer samen te werken kunnen online behandelingen efficiënter en tegen lagere kosten verder ontwikkelen. Nieuwe programma’s zijn daardoor sneller beschikbaar. Daar zijn veel patiënten bij gebaat.’ E-mental health succesvol implementeren is een uitdaging, maar noodzakelijk om ook in de toekomst hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg te kunnen blijven bieden. De G3 realiseert zich dit al langer: in 2012 werd de basis van deze samenwerking gelegd.
Mindistrict wil, naast de G3, ook meer instellingen in de geestelijke gezondheidszorg stimuleren om gezamenlijk e-mental health diensten te ontwikkelen. 
Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags:
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: