Home > Uncategorized > Preventief samenwerken in Noord Holland

Preventief samenwerken in Noord Holland

Een zestal organisaties in Noord-Holland heeft het initiatief genomen om gezamenlijk tot een preventieprogramma rondom gezonde leefstijl in Noord-Holland Noord te komen

‘Regio Noord-Holland Noord; een groen en gezond oord’

GGD Hollands Noorden, Omring, GGZ Noord-Holland Noord, WonenPlus Noord-Holland, Sportservice Noord-Holland en ZONH vormen het gezamenlijke gezicht van een collectief dat het initiatief heeft genomen om tot een preventieprogramma in Noord-Holland Noord te komen. Op 23 april jl. hebben zij een intentieverklaring ondertekend om hun samenwerking te verstevigen.

De zes organisaties vullen elkaar aan in expertise en bereik van doelgroepen en erkennen allen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid gericht op een vitale en zelfstandige burger om ‘onnodige zorg’ te voorkomen. Daarnaast is er vertrouwen in elkaars werk, kwaliteit en integriteit. De samenwerking wordt aangegaan voor de duur van minimaal vijf jaar.

De zes organisatie leveren een integrale netwerkstructuur welke zich richt op het bevorderen van een gezonde leefstijl van de inwoners van Noord-Holland Noord door implementatie van effectieve programma’s en preventieve activiteiten. Hierbij zoekt het collectief aansluiting met andere organisaties in Noord-Holland Noord waar samenwerking mogelijk is.

De tijd is nu rijp om tot themaoverstijgende samenwerking te komen in een brede keten van preventie-curatie-participatie. Gezondheid is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Preventie in de zin van een gezonde leefstijl is belangrijk om je gezondheid en je kwaliteit van leven te behouden.

Bovengenoemde partijen hebben de laatste jaren stevig gebouwd aan samenwerking in preventie zoals b.v. bij de onderwerpen ‘gezond gewicht’ (overgewichtpreventie, mentale vitaliteit (depressiepreventie) en het ontwikkelen van een ‘Fit en Vitaal Bedrijvendag’.

Met de samenwerking in een brede keten bundelen zij hun krachten, gaan zij versnippering op velerlei gebied (zoals kwaliteit, kennis, financiën) tegen, voorkomen overlap en zijn duidelijk zichtbaar in zorgbeleid en uitvoering.

In samenspraak met gemeenten en zorgverzekeraar maken zij structurele afspraken voor de langere termijn. Het domein van de publieke gezondheid valt onder verantwoordelijkheid van de gemeenten, zij zijn verantwoordelijk voor allerlei aspecten van de gezondheid van hun burgers. De samenwerking bij dit Preventie Programma past bij de vraag van gemeenten, zorgkantoor en zorgverzekeraar tot meer samenwerking en afstemming en sluit aan bij andere ontwikkelingen in de regio.  

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: