Home > Uncategorized > Samenwerking tussen SWAN en ABvC counsellors als optie?

Samenwerking tussen SWAN en ABvC counsellors als optie?

Diversen van ons hebben Burn Out clienten, clienten die met dreigend ontslag of ontslag hebben te maken, of clienten die het moeilijk vinden te kiezen en dan actie  te ondernemen om de keuze waar te maken. Niet iedereen komt bij ons: sommigen lopen eerst in de WW of andere uitkering. Volgens de wet Poortwachter moeten werkgevers en werknemers samen kijken naar een oplossing, en als stimulans moet de werkgevers soms wachtgeld betalen. De wet en de werkgever zijn niet altijd gericht op verbeteringen bij de werknemer. Wat is juist leuk als de werknemer terecht komt in een positie waarin hobby, persoonlijkheid en werk samen komt? Een counsellor kan helpen, maar SWAN laat zien dat je zelfs al eerder aan de slag kunt.

Onlangs was ik in gesprek met Bert Blonk, opstartende kracht achter http://www.werkendarnhemnijmegen.nl/events/event/listByType?type=netwerkbijeenkomst SWAN is een vervolg op Poortwachter doet: het idee is dat een werknemer die zijn potentieel niet gebruikt (en dus dreigt op te branden) al eerder mogelijkheden en begeleiding krijgt om dit potentieel aan te boren.

Het business idee is dat hierdoor Wachtgelden verkort worden net als Ziektegelden,het menselijke idee is dat via SWAN netwerken de mensen veel gelukkiger blijven op het werk en dus minder in de problemen komen. De ervaring in mijn praktijk is dat werkgevers binnen eigen organisatie kijken of iemand te herplaatsen is, maaar het netwerk missen om bij anderen mogelijke vacatures in te zien.

Den Haag heeft diverse SWAN netwerken ondersteund, en lidmaatschappen betekenen dat dat werkgevers in situatie van overschot bij andere lid werkgevers kunnen kijken of de werknemer die dreigt vast te lopen niet bij anderen aan de slag kan. Ervaringen zijn er al: werkgevers in de Gevangeniswereld die oud Defensie personeel vinden, ROCs die in gesprek gaan met Techniek werkgevers om hiaten in opleiding aan te vullen met cursussen, en…

stel dat ABVC lid wordt, ABvC counsellors die mogelijkheden in hun regio ontdekken bij werkgevers om begeleiding uit te voeren en om hun clienten wat opties te geven om over na te denken als ze niet lekker in hun werkvel zitten.

Wat vinden jullie? 

Contact kan worden opgenomen met Bert Blonk http://www.werkendarnhemnijmegen.nl/profile/Blonktraining?xg_source=activity

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: