Home > Uncategorized > Dyslexie uitleg en vaststelling

Dyslexie uitleg en vaststelling

Dyslexieonderzoek

Op 28 juni 2013 kunnen HBO studenten weer deelnemen aan een relatief goedkoop dyslexieonderzoek van handicap + studie in samenwerking met IWAL. In sommige gevallen kunnen studenten (een deel van) de kosten terugkrijgen via het ANGO-fonds. Aanvragen bij het ANGO-fonds lopen via het campusdecanaat.

Het IWAL is een gespecialiseerde instelling voor diagnostiek en behandeling van dyslexie en heeft ruime ervaring met onderzoek naar dyslexie bij studenten. Zie http://www.iwal.nl voor meer informatie.

Meer informatie over het onderzoek en hoe een student zich kan aanmelden is te vinden op http://www.handicap-studie.nl/Ik-studeer-of-ga-studeren/Studeren/dyslexieonderzoek.

Daisyuitleen voor studenten met dyslexie

Studenten met dyslexie die willen uitproberen of een daisyspeler iets voor hen is, kunnen er bij Optelec 6 weken lang eentje te leen krijgen, inclusief een aantal gesproken boeken.

Meer informatie en aanvraag is te vinden op: http://www.optelec.nl/hulpmiddelen-voor-blinden_slechtzienden-en-dyslectici/daisyspeler/daisy-uitleen-service.html.

Dyslexie uitgelegd op Youtube

Wat is dyslexie precies? Pol Ghesguiere van het Vlaams centrum voor gezins- en orthopedagogiek legt het kort en helder uit in dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=aCSO5WYs8u4&feature=youtu.be

 

 

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: