Home > Uncategorized > E learning module over dementie

E learning module over dementie

Het Trimbos-instituut maakt een
e-learning module over dementie, bedoeld voor (leerling) helpenden en
verzorgenden. In de module staat het welbevinden en het gedrag van mensen met dementie centraal.

In de e-learning staat het welbevinden en het gedrag van mensen met dementie centraal. Met het aanleren van een persoonsgerichte manier van omgaan met mensen met dementie wil de e-learning zorgmedewerkers handvatten bieden om het welbevinden van mensen met dementie te bevorderen en moeilijk hanteerbaar gedrag zoveel mogelijk te voorkomen. Ook biedt de e-learning handvatten voor het omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag wanneer dit toch optreedt. Belangrijk onderdeel van de e-learing zijn op film uitgebeelde praktijksituaties gericht op het contact tussen verzorgenden en mensen met dementie. 

Scholing
Op dit moment laat de scholing van helpenden en verzorgenden in de ouderenzorg gericht op het omgaan met mensen met dementie te wensen over. Uit de Monitor Woonvormen Dementie blijkt dat een gebrek aan deskundigheid op dit gebied tot gevolg heeft dat verzorgenden een hogere werkdruk ervaren.

Gereed
De e-learning is rond de zomer gereed en wordt dan in het najaar eerst getest bij een groep van 40 leerling helpenden en verzorgenden.

Het Trimbos-instituut maakt de e-learning samen met de zorgorganisatie Laurens, Lelie zorggroep, het Nationaal Zorg College en het Albeda College. De e-learning wordt ontwikkeld dankzij een subsidie van het Fonds Nutsohra en bijdragen van Laurens en Lelie zorggroep.

Meer informatie
Bernadette Willemse  bwillemse@trimbos.nl

Voor meer informatie over persoonsgerichte zorg of andere projecten van het Trimbos-instituut gericht op dementie, kijk op www.kennispuntdementie.nl

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: