Home > Uncategorized > Workshop de kracht van het geluk

Workshop de kracht van het geluk

CHANGE EVENING: “De Kracht van Geluk”, over innovatief leiderschap en participatieve bedrijfsvoering – Semco-stijl
presentatie: Erwin Van Waeleghem
organisatie:magazine ‘Change think positive’

Bestaat er wel een alternatief voor puur kapitalisme, voor communisme, of voor Tayloriaans management? Wil je weten hoe je anders kan leidinggeven? Hoe je aan participatieve bedrijfsvoering kan doen? Hoe blijven organisaties en bedrijven succesvol, ondanks de crisis? En kan je die inzichten ook hanteren in je eigen dagelijks leven of in je relatie met andere mensen?

Deze presentatie is gebaseerd op de ervaringen uit Ricardo Semler’s “Semco-stijl” en “het 7-dagen weekend” (is dat uberhaupt wel een stijl of model?). Hierbij gaat het om samenwerken vanuit Vertrouwen, Zelfsturing, Participatie, Liefde en Respect voor je organisatie/bedrijf en voor elkaar, en vooral over het bereiken van een meer dan gezond evenwicht tussen persoonlijk en professioneel Geluk. De vooral praktische principes worden bij uitstek gehaald uit de ervaringen bij het bedrijf Semco (Ricardo Semler), maar ook met verwijzing naar organisaties/bedrijven uit onze eigen regio’s (Vlaanderen en Nederland), zoals Drukkerij Wedding, FOD Sociale Zekerheid, JAGA, Buurtzorg Nederland, Finext, Kesselaar en Zn, Durabrik, Barco, Schoenen Torfs, Colruyt, Effectory,…

Praktische info:
– inloop vanaf 19 uur
– start presentatie vanaf 19:30 uur – einde 21:30 uur
– napraten kan tot 22:30 uur
– deelname kost 19,-€ en tickets bestel je via de website van Change think positive (http://www.changethinkpositive.be/change-agenda.html)

data en locaties:
– op 31/10/2013 te Herent (B), Diependaalweg 6 (redactie van het magazine Change think positive)
– op 21/11/2013 te Eindhoven (NL), Bloemfonteinstraat 62
– op 28/11/2013 te Kortrijk (B), Hotel Wu Wei, Kongoweg 23

Het zou alvast heel erg fijn zijn als ik u op één van de drie avonden zou mogen begroeten en kan introduceren met de inzichten en principes, waarmee Ricardo Semler reeds in de jaren 80 de basis legde voor het blijvend succes van zijn onderneming Semco, maar ook voor het geluk van zijn medewerkers. Uiteraard refereer ik verder ook graag naar een aantal Vlaamse en Nederlandse bedrijven en organisaties die “de kracht van geluk” in hun eigen bedrijfsvoering gebruiken.

En misschien kan u zelf, vanuit eigen zgn. semleriaanse ervaringen binnen uw eigen organisatie of bedrijf ook een interactieve bijdrage en meerwaarde bieden bij deze “workshop”.

Alvast bedankt voor de overweging,

hartelijke groet,

Erwin Van Waeleghem

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: