Home > Uncategorized > Zelfhulp site voor mensen met lichte psychische klachten MijniHelp.nl

Zelfhulp site voor mensen met lichte psychische klachten MijniHelp.nl

Jellinek heeft de website MijniHelp.nl gelanceerd. De site biedt zelfhulp voor mensen met lichte psychische klachten en hun familieleden en naasten. 

Een volledige online zelfhulp site voor twee groepen:

  1. Mensen met lichte psychische klachten zoals stress, somberheid en angst.
  2. Familieleden en naasten van mensen met psychische klachten.

In het kader van deze lancering is op 10 oktober (Landelijke Dag Psychische Gezondheid ), tussen 11.00-12.00 Lieke Thesing, Wethouder Zorg en Welzijn, aanwezig in Amsterdam Oost om de website op feestelijke wijze te introduceren.

Meer dan 3 miljoen Nederlanders hebben last van stress, somberheid of angst. Daarnaast bevinden familieleden/naasten van mensen met psychische problemen zich vaak in een erg stressvolle situatie. Om te voorkomen dat klachten ontstaan of verergeren, wordt MijniHelp.nlgeïntroduceerd. De website biedt online hulp op laagdrempelige wijze waardoor mensen zelfstandig aan de slag kunnen, op een gemakkelijke manier en in eigen tempo.

MijniHelp.nl is een interactief platform. Cursusdeelnemers kunnen op het forum ervaringen met elkaar uitwisselen. Tevens kan men kan zelf aan de slag met cursussen, informatie, zelftesten en advies. Ook zijn er ervaringsverhalen en filmpjes. Voor familieleden/naasten is een online zelfhulpcursus met de optie voor begeleiding. Mensen die zelf last hebben van stress, somberheid of angst kunnen ook kiezen voor een groepscursus met online ondersteuning. Tot slot is het mogelijk om een gratis adviesgesprek aan te vragen als er toch behoefte is aan persoonlijk contact.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: