Home > Uncategorized > Hoe ontdek je drugsproblemen op school?

Hoe ontdek je drugsproblemen op school?

Om scholen te ondersteunen in het signaleren van alcohol en/of drugsproblematiek bij jongeren zijn een aantal e-learning modules ontwikkeld. Docenten kunnen individueel en in hun eigen tempo de modules doorwerken.

Basiscursus De basiscursus alcohol en drugs richt zich op de middelen, hun werking en de risico’s. Doelgroep van de basiscursus is iedereen die met jongeren werkt. Deze cursus bevat  5 lessen van 20 minuten en wordt afgesloten met een certificaat.

Vervolgcursus Hiernaast bestaan er voor de volgende doelgroepen een specifiek op hun doelgroep toegeschreven vervolgcursus: voortgezet onderwijs, mbo en vso/pro. De vervolgcursus is met name voor degenen die werkzaam zijn in de zorgstructuur, maar is ook geschikt voor de geïnteresseerde docent.

In deze vervolgcursus leert de cursist hoe deze in gesprek raakt met een jongere waarvan het vermoeden bestaat dat deze een probleem heeft met alcohol en/of drugs. Aan de hand van filmfragmenten wordt in beeld gebracht welke gesprekstechnieken het beste gebruikt kunnen worden om in gesprek te gaan met een jongere en deze te motiveren om hulp te zoeken. Tevens ziet de cursist welke valkuilen er vaak voorkomen. Ook de vervolgcursussen hebben een duur van vijf lessen en worden tevens afgesloten met een certificaat.

Regionale instellingen voor verslavingszorg en GGD-en kunnen ondersteunen bij het invoeren van goed beleid in de zorgstructuur. Voor de adressen kijk op: www.dgsg.nl. Alle cursussen kosten € 10,– en zijn verkrijgbaar in de webwinkel van het Trimbos-instituut.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: dgsg@trimbos.nl.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: