Home > Uncategorized > PTSS handboek

PTSS handboek

Het handboek over Narratieve Exposure Therapie (NET) in theorie en praktijk is specifiek ontwikkeld voor de behandeling van PTSS ten gevolge van meervoudige traumatiserende gebeurtenissen

Het doel van NET is de patiënt het overzicht over zijn gehele leven te geven en om de traumatiserende gebeurtenissen te integreren in het levensverhaal. Dit gebeurt op basis van drie pijlers: de chronologische levenslijn, de narratieve exposure en het getuigenisverslag. NET is inmiddels een bewezen effectieve behandelvorm.

 

Levensverhalen en psychotrauma

Ruud Jongedijk beschrijft in dit eerste Nederlandse handboek hoe NET in de praktijk gebracht kan worden. Het boek omschrijft de algemene theoretische achtergronden, het ontstaan van de therapie, en bevat een praktische handleiding om NET als therapeut in de praktijk te brengen. In dit inspirerende boek vertelt Jongedijk aan de hand van voorbeelden en casuïstiek hoe getraumatiseerde mensen weer de regie over hun leven kunnen nemen. In het voorwoord schrijft een slachtoffer van kindermisbruik over NET:

 

“Als je een zeker verleden hebt, dan helpt het reconstrueren daarvan de spanning en de pijn te verminderen, en lucht het geweldig op. Wanneer je de dingen beschrijft, maakt dat de nare gevoelens vaak ook al een heel stuk minder… dat heb ik allemaal dankzij NET geleerd.”

 

Een aanrader voor professionals als ABvC counselors die zich willen verdiepen in het gebruik van levensverhalen bij de behandeling van trauma.

 

Stichting Arq en Uitgeverij Boom

Levensverhalen en psychotrauma is een uitgave van Stichting Arq en Uitgeverij Boom. Stichting Arq verbindt en ondersteunt organisaties rondom het thema psychotrauma. Samen hebben zij de krachten gebundeld in de uitgave van een reeks wetenschappelijke boeken e-books over dit thema.

 

Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags: , ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: