Home > Uncategorized > Website met achtergronden over psychoaociale problematiek Mentaal Vitaal

Website met achtergronden over psychoaociale problematiek Mentaal Vitaal

Mentaalvitaal.nl is dé website met publieksinformatie over mentale gezondheid. Speciaal voor professionals is er nu een interactieve presentatie beschikbaar over hoe de site gebruikt kan worden, ook  voor ABvC cliënten.

Werkt u in de huisartsenzorg, de basis-ggz of het maatschappelijk werk of als coach/counsellor? Dan kunt u de presentatie downloaden om te ontdekken hoe u mentaalvitaal.nl kunt inzetten voor uw clienten en patiënten.

Op mentaalvitaal.nl kan iedereen terecht die weerbaar wil worden (of wil blijven) tegen psychische problemen. De website biedt informatie over psychische stoornissen en klachten, zoals depressie en piekeren. Voor wie aan de slag wil met zijn mentale fitheid zijn er tips voor meer energie en geluk en praktische oefeningen, zoals Ontspannen en Stoppen met Tobben. Mentaalvitaal.nl is ontwikkeld door en eigendom van het Trimbos-instituut.

Mentaalvitaal.nl is rechtstreeks te raadplegen door de eindgebruiker, maar kan ook gebruikt worden door professionals, zoals de huisarts, POH-GGZ, bedrijfsarts of de maatschappelijk werker. Professionals in de huisartsenzorg en basis-ggz komen tijdens hun werk regelmatig in contact met sombere cliënten of cliënten die last hebben van stress- of lichte angstklachten. De professional kan de informatie op mentaalvitaal.nl bijvoorbeeld gebruiken als ondersteuning bij het geven van psycho-educatie of gericht verwijzen naar oefeningen op de website. En professionals die zelf minder kennis hebben van psychische gezondheid en stoornissen kunnen er publiekskennis opdoen.

Wilt u weten hoe u mentaalvitaal.nl als professional kunt gebruiken? Download dan de interactieve presentatie. De presentatie geeft een uitgebreid overzicht van de informatie die er op de website te vinden is. U kunt de presentatie ook gebruiken om andere professionals in uw netwerk te informeren over mentaalvitaal.nl.

Meer informatie
Odile Smeets, projectmanager e-health, osmeets@trimbos.nl
Merel Haverman, projectmedewerker e-health, mhaverman@trimbos.nl

Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags: , ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: