Home > Uncategorized > ABvC Nederland doet mee aan Check Je Werkstress Week

ABvC Nederland doet mee aan Check Je Werkstress Week

Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim vindt zijn oorzaak in psychische ziekten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert van 3 tot en met 6 november samen met Minister Asscher de Check Je Werkstress Week. Deze week zal er samen met boegbeelden Leontien van Moorsel, Arko van Brakel en diverse bedrijven in Nederland aandacht worden besteed aan werkstress. Ook counsellers van http://www.ABVC.nl doen mee aan de week. 


In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische ziekten. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Binnen vele organisaties is de kans groot dat er collega’s of werknemers zijn die wegens werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet aan kunnen. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen. De Check Je Werkstress Week vindt plaats van 3 tot en met 6 november en past binnen de landelijke campagne.
ABVC doet mee aan Check Je Werkstress Week
Diverse counsellors uit de Algemene Bond van Counsellors doen mee aan de Check Je Werkstress Week. ABVCwil hiermee graag het onderwerp werkstress in Nederland hoog op de agenda zetten en uitval van werknemers binnen de organisatie voorkomen.
Thema’s Check Je Werkstress Week
Tijdens de week zullen verschillende thema’s omtrent werkstress aan bod komen:
  • Maandag 3 november – Check Je Werkstress. Minister Asscher trapt vandaag de week af op een conferentie met 300 werkgevers en HR professionals.
  • Dinsdag 4 november – Check Je Werkplezier. Plezier op je werk houdt stress ver weg. Maar hoe houd je plezier in je werk? Dit kan bijvoorbeeld door een jobswap. Ondernemer Arko van Brakel ruilt met een werknemer, en ook het management van het Amphia Ziekenhuis ruilt met iemand op werkvloer.
  • Woensdag 5 november – Check Je Beweging. Sporten is gezond en houdt je brein fit. En dat helpt tegen stress. Daarom geeft Leontien van Moorsel vandaag een sportclinic. Breng jouw organisatie vandaag ook in beweging!
  • Donderdag 6 november – Check Elkaar. Werkstress bespreekbaar maken, hoe doe je dat? Vandaag gaan bij Philips 200 werknemers met elkaar in gesprek.

Ook meedoen? Kijk op http://www.checkjewerkstress.nl
Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: