Home > Uncategorized > Interterventie database geeft inzicht in kwaliteit

Interterventie database geeft inzicht in kwaliteit

De nieuwe Interventiedatabase Gezond en Actief Leven biedt een overzicht van actuele leefstijlinterventies in Nederland. Ook geeft het inzicht in de kwaliteit van deze interventies.

Verschillende websites presenteren interventies uit de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven. Zo laat www.loketgezondleven.nl alle interventies zien uit de nieuwe database. En op deze sites staat een selectie van leefstijl-, sport- en beweeginterventies uit de database: www.nisb.nl, www.effectiefactief.nl, www.gezondeschool.nl en de Menukaart Sportimpuls.

De Interventiedatabase biedt landelijke en lokale professionals informatie waarop zij hun keuze voor een interventie kunnen baseren. Zo is elke interventie beknopt omschreven en kan een geïnteresseerde contact opnemen met de aanbieder van een interventie.

Data ook beschikbaar voor andere organisaties
De Interventiedatabase bevat open data. Dit betekent dat ook andere organisaties de gegevens kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld voor onderzoek of om een selectie te presenteren op een website.

Kwaliteit van interventies: het erkenningstraject
Interventies worden op kwaliteit, effectiviteit en uitvoerbaarheid beoordeeld in het erkenningstraject van het Samenwerkingsverband Effectieve Interventies. Hierin werken samen: het Nederlands Jeugdinstituut, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Movisie, NISB, RIVM, Trimbos-instituut en Vilans.

Alle erkende interventies zijn eenvoudig te vinden in de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven. En een interventie invoeren is in de nieuwe database nu een stuk gebruiksvriendelijker. Interventie-eigenaren die een interventie willen indienen voor het erkenningstraject, doen dat voortaan online via www.interventiedatabase.nl.

Meer informatie
Katia Witte, projectleider Interventiedatabase Gezond en Actief Leven, 030-274 4384030-274 4384, 06-5254656806-52546568, katia.witte@rivm.nl

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: