Home > Uncategorized > Kinderboek over faalangst…en anders zijn: De magische mars van Misja

Kinderboek over faalangst…en anders zijn: De magische mars van Misja

Anders zijn’ is iets waardoor je gepest kunt worden. Maar juist in datgene wat jou anders maakt, schuilt jouw unieke talent. Wie ontdekt wat zijn talent is (en iedereen heeft er minstens één!), heeft een geheime troef in handen. Dagelijks verschijnen in het nieuws berichten over pesten, discriminatie, kindermishandeling en haat jegens verschillende bevolkingsgroepen. Deze actuele thema’s komen aan bod in ‘De magische mars van Mísja’. Het spannende, spirituele en sprookjesachtige boek, bestemd voor kinderen van circa 10-12 jaar én volwassenen die het kind in zichzelf koesteren, is in oktober 2014 uitgekomen bij uitgeverij Elikser.


Verhaallijn
Kaft.Mísja

Na de zoveelste ruzie met zijn gewelddadige vader loopt Mísja weg van huis. Hij ontmoet de hartelijke Lalitha, die hem opneemt in haar circusgroep. Met de Hemelbestormers reist hij heel Slavisch Oostland door en ontdekt hij zijn talent voor de viool. Ze beleven allerlei wonderlijke avonturen en Mísja komt steeds meer in zijn kracht.

Door zijn geloof in muziek durft Mísja de strijd aan te gaan met de zigeunerhaat die het land teistert. Hij organiseert een protestmars, maar kan dat het dreigende onheil afwenden? En welk geheim draagt Mísja zonder dat hij het weet met zich mee?

Een verhaal over het overwinnen van onzekerheid en de kracht van talent. Thema’s: anders zijn, onzekerheid, faalangst, discriminatie, onveilige jeugd, (hoog)gevoeligheid en spiritualiteit.

Praktische informatie

‘De magische mars van Mísja’
is uitgebracht door uitgeverij Elikser. Het is daar te koop (dan betaal je geen verzendkosten), of bij boekhandels aan te vragen via ISBN: 978 90 8954 690 6. Ook via Bol.com en andere internetboekhandels is het verkrijgbaar (reviews zijn welkom!). Mystiek in Rotterdam verkoopt het boek ook. Wilt u het boek ook verkopen in ABvC praktijk? Dat kan, en natuurlijk heel graag! Het boek is aangemeld bij het Centraal Boekhuis en is daar te bestellen voor winkels.

Recensie NBD/Biblion

De 11-jarige Mísja loopt weg van huis, omdat hij vanaf zijn geboorte al wordt gehaat en mishandeld door zijn vader. De jongen wordt gered door een helderziende zigeunerdanseres en opgenomen binnen het circusgezelschap. Nog jaren achtervolgt zijn moordzuchtige vader hem en dan pas ontdekt hij de reden van diens haat. Indringend en spannend verhaal over een onzekere jongen die langzamerhand zijn zelfvertrouwen vindt als hij in aanraking komt met (viool)muziek. Het is echter vooral een nadrukkelijk pleidooi om anders zijn of leven, zoals zigeuners, zonder vooroordelen te behandelen. Mísja componeert een magische mars om dit doel te bereiken. Het verhaal is opgedeeld in twee delen (vertrek – aankomst) die onderverdeeld zijn in hoofdstukken. Vlotte, beeldende schrijfstijl; gedachten en gevoelens worden gedetailleerd en inleefbaar verwoord. Het geheel speelt zich af in een gefantaseerde wereld van weleer. Vanaf ca. 11 jaar.
Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: