Home > Uncategorized > Symposium afscheid nemen in het leven, oktober

Symposium afscheid nemen in het leven, oktober

Noteer aub in uw ABvC agenda het symposium Jeugd-en Gezinsonderzoek 2015 Afscheid en dan: omgaan met afscheid in het leven van jeugd en ouders    dat Kenniscentrum HAN SOCIAAL i.s.m. de Radboud Universiteit en de Academische Werkplaats Jeugd Inside-Out op 15 oktober 2015 organiseert  in het FEM Auditorium van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nijmegen (laan van Scheut 10)

 Het thema dit jaar is afscheid nemen van iets of iemand, en de overgang maken naar een nieuwe fase of situatie. Voor jeugdzorgwerkers en ABvC counselors is dit een belangrijk thema. Veel kinderen en jongeren krijgen in hun jeugd te maken met emotioneel ingrijpende gebeurtenissen zoals afscheid van een dierbare, van een bestaande gezinssituatie of leefcontext. Die gebeurtenissen leiden in opvoedings- en gezinssituaties, en ook in de jeugdzorg, vaak tot intense desoriëntatie van  getroffen jeugdigen en/of ouders, en handelingsverlegenheid bij hulpverleners.

Afscheid nemen, en het maken van een overgang naar een nieuwe levensfase of leefomgeving vormen belangrijke uitdagingen in het leven, zowel voor jeugdigen als ouders. Vreemd genoeg wordt in de opleiding en nascholing echter weinig aandacht geschonken aan dit thema. Dat doen we daarom in dit symposium. De gebeurtenissen die belicht worden zijn naar hun aard divers maar hebben gemeen dat ze ingrijpend, en mogelijk traumatiserend zijn

Website: www.ru.nl/jeugd-en-gezinsonderzoek                                                  Email: symposium@pwo.ru.nl

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: