Home > Uncategorized > Studiedag: Adolescenten en depressie

Studiedag: Adolescenten en depressie

Op 27 november organiseren Trimbos een studiedag in Oss over depressiepreventie bij adolescenten, ook toegangelijk voor ABVC counselors die bijscholing hierop wensen. Welke behandelingen zijn er voor jongeren met ernstige depressieve klachten en wat is de beste begeleiding voor jongeren die al een suïcidepoging gedaan hebben? Op de studiedag presenteren wij de meest recente inzichten uit praktijkgericht onderzoek en het werkveld.

Je ziet in eerste instantie niets aan Tim. Hij haalt zijn toetsen en zit stil achter in de klas. Zijn klasgenoot Amira valt juist op. Ze maakt ruzie met haar klasgenoten en komt niet opdagen bij toetsen. Beide jongeren voelen zich intens somber, maar uiten dit op een andere manier. Er zijn in Nederland meer dan 37.000 jongeren met een depressie. Een nog groter aantal ervaren ernstige gevoelens van somberheid. Maar hoe herken je ze? En hoe kun je ze helpen?

Wat kun je doen als psycholoog of docent om een depressie bij jongeren te voorkomen? Niet alle jongeren willen praten met een psycholoog en laagdrempelige begeleiding past dan beter. Er zijn preventieprogramma’s beschikbaar en er bestaat hulp via internet. Maar wat is effectief en wat past het beste bij de vraag van de cliënt? Wanneer jongeren de weg naar de hulpverlening gevonden hebben, geven we deze jongeren dan ook de behandeling die het meest effectief is?

Sommige jongeren zijn zo wanhopig en depressief dat zij zichzelf beschadigen of suïcidale gedachten hebben.  Welke behandeling bestaat er voor jongeren met ernstige depressieve klachten en hoe begeleidt je jongeren die al een suïcidepoging gedaan hebben?

Op deze studiedag geven wij antwoord op deze vragen door de meest recente inzichten uit praktijkgericht onderzoek en het werkveld te presenteren. Daarnaast bieden wij u interactieve workshops aan waardoor u de nieuwe inzichten kunt vertalen naar uw eigen werk.

Gratis

Inschrijven http://depressiepreventiedag.trimbos.nl/

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: