Home > Uncategorized > 19 November Symposium ‘Geen Zin in Ritalin’ Malden

19 November Symposium ‘Geen Zin in Ritalin’ Malden

Geen zin in Ritalin?’ Symposium over hoogsensitieve kinderen, Nijmegen met 22 workshops !

 Er zijn momenteel meer dan 150.000 kinderen aan de Ritalin en aanverwante middelen en meer dan 15.000 kinderen weigeren nog naar school te gaan waarvan velen kampen met gedragsproblematiek en zelfs zware depressies.

Wanneer deze, veelal Hoogsensitieve kinderen thuis of op school niet goed begrepen en aangevoeld worden, dan ontwikkelen ze gedrag dat door ouders en school vaak als onbegrijpelijk, lastig en afwijkend ervaren wordt. De stap naar Ritalin of een andere vorm van medicatie of van gedragstherapie is dan vaak snel gezet….

Wat doet deze medicatie en medicalisering met hen? Wat gebeurt er als gestopt wordt met de medicatie? Hoe werkt de medicatie uit op de gezins- en schoolbeleving? Hoe wordt over deze vraagstukken tussen ouders, kinderen en school gecommuniceerd? Waarom grijpen ouders en school naar deze middelen?

En als medicatie en gedragstherapie niet het antwoord zijn, wat dan wel?

Op deze vraagstelling en op vele andere vragen gaat het door Pallasia georganiseerde Symposium “Geen zin in Ritalin?” in (zaterdag 19 november bij Nijmegen). Dat gebeurt door middel van een plenaire lezing, een 22-tal workshops en lezingen, een lunch, een informatiepakket en een informatiehoek met boeken, folders en brochures.

Voor wie is het symposium bedoeld?

Het symposium richt zich op (ervarings)deskundigen, ouders, (kinder)therapeuten, (kinder)coaches, trainers, (AbvC) councelors, remedial teachers, orthopedagogen, energiewerkers, geestelijk begeleiders en alle andere verzorgers en begeleiders van kinderen en ouders.

 

Wat is het Programma?

Het programma bestaat uit 22 workshops en lezingen. Klik hier voor het volledige programma. Enkele belangrijke lezingen/workshops zijn:

Stralend de wereld in. Hoe zwangerschap en geboorte je leven beïnvloeden. Een interactieve lezing door José van Eldik van Instituut Mirre

Zielsplan en hoogsensitiviteit als levenspad voor kinderen en hun ouders. Een interactieve lezing door spiritueel coach Ellen Scheffer

De noodzaak van auraschoonmaak bij hoogsensitieve kinderen. Een lezing en workshop door Peter den Haring, onder andere redacteur van de internetperiodiek TIJDGEEST MAGAZINE

De betekenis van het ‘Centrum voor Hoogsensitieve kinderen en hun ouders’ van Pallasia en de vorderingen bij de verwezenlijking ervan. Een lezing van Rinus Roland van Pallasia.

“Ik zie, ik zie…”. Een workshop van Dieuwke Reitsma (kindercoach voor beelddenkers) en Jildou Mulder (trainingsactrice) die je laat voelen wat leerproblemen met een kind doen.

Coaching met paarden voor Hoogsensitieve kinderen. Een interactieve lezing van Paardencoach Joni Osinga.

Borderliner: een vastgelopen HSP-er? Een interactieve lezing door Hester Nicolaij. Orthopedagoog, boeddhist, magnetiseur en meditatie & mindfullnes trainer.

Nooit meer stress. Gelukkig leven zonder Ritalin-een integrale aanpak. Een workshop van gezondheids- en mentalcoach Onno Nieveen.

Een andere kijk op ADHD en een meer heilzame benadering…. Een interactieve lezing door Sandra Siersema (klassiek homeopaat en kinderpsychotherapeut).

Voel je welkom onder de sterren. Een astrologische visie op en handreiking naar de kinderen van onze tijd. Een interactieve lezing door astroloog Lia Ouendag.

Werken met de kinderziel. Een workshop met Elias, medium-genezer

Een volwassene kan nooit effectief met kinderen omgaan als hijzelf ook niet in contact met zijn ziel staat…

 

Praktische informatie

Tijd:           van 10 uur ’s ochtends tot 16u30 ’s middags

Plaats:          in het Multi Functioneel Centrum Maldensteijn te Malden bij Nijmegen

Toegang:      49 euro zonder lunch. Lunch 13 euro extra.

Neem je een tweede persoon mee, dan geldt voor deze tweede persoon (of voor jou) de helft van de prijs: 24.50 euro. Een eventuele lunch voor deze tweede persoon blijft 13 euro bedragen.

 

Aanmelding als bezoeker

Stuur een mail

 

Meer informatie en contact

Alle overige en op dit moment beschikbare informatie over het symposium vind je op de site van Pallasia onder Symposium “Geen zin in Ritalin?”

Of bel 06-45508810 dan wel 024-6635783 en vraag naar Rinus Roland van Pallasia. Of stuur een mail.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: