Home > Uncategorized > 10 wijze levenslessen

10 wijze levenslessen

Ik ben gefascineerd door het verband tussen de manier waarop we leven ons dagelijks leven en de gezondheid en het geluk dat we genieten. Er zijn keuzes die je maakt elke dag , waarvan sommige niets met je gezondheid en geluk lijken te maken te hebben en anderen een dramatische impact hebben op de manier waarop je je mentaal en fysiek voelt. Met dat gezegd, hier zijn 10 veel voorkomende fouten die je kunt voorkomen dat je je gelukkig en gezond voelt:

1 . Veel te enthousiast om diepe en betekenisvolle relaties te ontwikkelen (zoals huwelijk, hechte vriendschappen, en in contact te blijven met familie)

Uiteindelijk is de menselijke ervaring het verbinden met andere mensen Connection biedt kwaliteit en betekenis aan ons leven. Onderzoekers laten dat zien. Mensen met sterke sociale banden zijn gezonder en hebben een lager risico op overlijden. Daarnaast bleek dat naarmate de leeftijd toeneemt, de mensen met een sterkere sociale banden de neiging hebben om langer te leven. En het lijkt erop dat vriendschappen zelfs kanker kunnen bestrijden.

De voordelen van diepe relaties zijn legio; op lange termijn vermindert het risico op depressie , zelfmoord , en middelenmisbruik. En een studie van bijna 6.000 peoplefound dat het huwelijk leidde tot een verhoogde levensverwachting terwijl nooit trouwen was de sterkste voorspeller van vroegtijdig overlijden.

Tenslotte meerdere studies ( hier , hier en hier ) blijkt dat sterke familiebanden zijn een van de belangrijkste redenen van de inwoners van Okinawa , Japan hebben een ongelooflijke levensduur ondanks het feit dat een van de armste prefecturen in het land .

Wat betekenen al deze verschillende studies ons vertellen ?

Verbinding en behoort zijn essentieel voor een gezond en gelukkig leven . Of het nu vriendschap , huwelijk , of familie – mensen moeten nauwe banden om gezond te zijn .

Voor meer over het verband tussen eenzaamheid en gezondheid , stel ik voor het lezen van de New York Times bestseller Mind Over Medicine , dat werd geschreven door mijn vriend Dr Lissa Rankin .

2 . Zittend wrakken ons lichaam : Het kan een aanzienlijke verhoging van het risico van hart-en vaatziekten

Je zou willen komen voor dit. Het internet is gek geworden dan deze infographic dat de schadelijke effecten van de hele dag zitten beschrijft .

De korte versie is dat ” recreatieve zitten ” als het zitten in de voorkant van een tv-scherm verhoogt het risico op hart-en vaatziekten en sterfte , ongeacht uw lichamelijke activiteit . Uiteraard , zittend aan een bureau voor het werk is niet al te goed.

Deze verontrustende gegevens niet afkomstig is van kleine steekproeven van beide . Deze trends gold in een studie met 4500 mensen , een andere met 8.800 mensen , gevolgd door een laatste met meer dan 240.000 deelnemers . Als u op zoek bent naar meer informatie over de gezondheidsrisico’s van vergadering , deze New York Times artikel heeft betrekking op een aantal van de basisprincipes .

Probeer in plaats daarvan het opstaan en bewegen , het kan zo simpel zijn als een korte wandeling rond het bureau zijn :

3 . Nooit stoppen om gewoon ademen .

Een paar jaar geleden sprak ik met een yoga-instructeur die me vertelde , “Ik denk dat mensen houden van mijn klas , want het is de enige keer in hun hele dag als ze gewoon zitten en ademen . ”

Dat levert een aantal interessante stof tot nadenken . Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je naar bed gaat , heb je wel eens 15 minuten duren om gewoon zitten en ademen? Ik zelden doen . En dat is jammer, want de voordelen van mindfulness en meditatie zijn enorm . Meditatie vermindert stress en angst . Meditatie verbetert uw kwaliteit van leven en het vergroten van je immuunsysteem. Meditatie is aangetoond dat boosheid te verminderen en verbeteren van de slaap , zelfs onder gevangenis gevangenen .

Het kan aanzienlijk verminderen van angst om gewoon zitten en ademen voor zo weinig als 10 minuten per dag :

4 . Niet lid worden van een (geestelijke) gemeenschap

Er is een interessante en groeiende hoeveelheid van het medisch onderzoek dat heeft ontdekt de positieve effecten op de gezondheid van religie en spiritualiteit . De wetenschap is niet per se zeggen dat er iets inherent gezond over religie , maar het is allemaal de bijproducten die afkomstig zijn van het beoefenen van religie die een groot verschil kunnen maken .

Bijvoorbeeld , mensen met een sterk geloof vaak controle over hun strijd en zorgen loslaten om een hogere macht , die kunnen helpen om angst en stress te verlichten . Religieuze groepen bieden ook een sterke bron van gemeenschap en vriendschappen , die van cruciaal belang voor de gezondheid en geluk . In veel gevallen kan de kracht van vriendschappen gevormd met geloofsgenoten tientallen jaren duren , en die sterke persoonlijke banden zijn van cruciaal belang voor de gezondheid op lange termijn .

Als je niet jezelf als een religieus persoon , dan is de les om afhaalmaaltijd uit het lichaam van het onderzoek is dat we allemaal een gevoel van verbondenheid en gemeenschap in ons leven nodig hebben . Het is belangrijk om je geloof te delen ( wat ze toevallig over zijn) met een gemeenschap van mensen . Mensen die een gemeenschap als die leunen op zich gelukkiger en gezonder dan degenen die dat soort steun ontberen . Gemeenschap voorziet betekenis in het leven van veel mensen die volgens Victor Frankl is het belangrijkste element voor geluk.

Als uitgangspunt , kunt u studies over de godsdienst – gezondheid -verbinding hier lezen , hier , en hier.

5 . Het negeren van je creatieve vermogens .

Jezelf uitdrukken op creatieve wijze vermindert het risico van ziekte en ziekte , terwijl tegelijkertijd het versterken van uw gezondheid en welzijn. Bijvoorbeeld , deze studie van de Harvard School of Public Health is gebleken dat kunst helpt om stress en angst te verminderen , verhogen positieve emoties , en de kans op depressie te verminderen , samen met vele andere voordelen .

Een andere studie , die werd gepubliceerd in het Journal of Biobehavioral Medicine , ontdekte dat creatief schrijven een verbetering van de reactie van het immuunsysteem van HIV-patiënten . Voor meer ideeën over waarom het creëren van kunst is gezond , lees dan dit : De gezondheidsvoordelen van Creativiteit .

Ieder van ons is ongelooflijk creatief , zelfs als sommige mensen anders ons zou hebben verteld . Het is vooral belangrijk om de oude ” Left Brain , Right Brain ” mythe negeren , waarin staat dat als je niet genoeg gebruik maken van de ene kant , je gewoon niet creatief :

6 . De hele dag binnen .

Het verkennen van de wereld om je heen – of dat betekent dat reizen naar verre landen of wandelen door de bossen in uw omgeving – biedt een breed scala van mentale en fysieke voordelen . Voor starters, de voordelen van het zonlicht ( en de negatieve effecten van kunstlicht ) zijn goed gedocumenteerd in onderzoek. We weten dat niet buiten zijn genoeg aanzienlijk vermindert onze vitamine D-inname . We kunnen dit gemakkelijk vermijden , hier is waarom :

Daarnaast hebben de onderzoekers begonnen te ontdekken dat wildernis excursies – bekend als ” adventure therapie ” – kan gewichtsverlies te bevorderen , het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde van mensen met een psychische aandoening , en evenreduce het opnieuw zijn gearresteerd tarieven van zedendelinquenten .

Het centrale thema dat door al deze studies loopt is dat het verkennen van de natuur en tijd doorbrengen in de natuur in jezelf het vertrouwen dat u kunt vergroten en verbeteren van uw vermogen om te communiceren met anderen. Op de top van deze , we weten ook dat geluk direct te koppelen om te oefenen .

7 . De uitgaven van uw tijd in beslag in plaats van bij te dragen en produceren.

Wanneer u niet langer een bijdrage te leveren , begin je te sterven .
– Eleanor Roosevelt

Bijdrage is een essentieel onderdeel van het leven een leven dat is gelukkig, gezond en betekenisvol . Maar al te vaak ons leven besteden we consumeren de wereld om ons heen in plaats van het maken ervan . We overdosis lage kwaliteit informatie . We leven sedentaire leven en passief te eten , kijken , en genieten van informatie in plaats van het creëren, bij te dragen , en het bouwen van onze eigen dingen .

Zoals ik schreef in dit artikel …

“Je kunt de hoeveelheid tijd die u besteedt aan deze planeet niet controleren, maar je kunt bepalen wat je dragen terwijl je hier bent . Deze bijdragen hoeven niet te grote inspanningen. Koken een maaltijd in plaats van het kopen van een. Speel een spel in plaats van het kijken naar een. Schrijf een paragraaf in plaats van het lezen van een. Je hoeft niet om grote bijdragen te maken, hoeft u alleen maar om elke dag te leven kleine. ”

8 . Werken te veel en in een baan die je niet houdt

Zoals je zou verwachten , het is gevaarlijk om te veel te werken . In Japan is het overwerk en stress op het werk zo slecht dat ze eigenlijk een label voor de mensen die sterven worden als gevolg van het : karoshi , wat letterlijk ” dood door overwerk . ”

Eigenlijk elke manier waarop je werk maakt je gestresst voelt is slecht voor je gezondheid – onvoorspelbare reistijden , spanning en onenigheid met je baas of collega’s , het gevoel ondergewaardeerd of niet gewaardeerd . Zelfs overuren verhoogt het risico op hart-en vaatziekten , onafhankelijk van externe factoren .

Wat kun je eraan doen? Niemand strategie zal werken voor iedereen , natuurlijk , maar de principes in The Happiness Advantage door Shawn Achor bieden een geweldige plek om te beginnen .

Een ander cruciaal element om hier te observeren is om verliefd te worden op ons lichaam de natuurlijke ritme van werken: De ultradiane Rhythm . Om samenhangende pauzes en niet voor langer dan ~ 90 minuten , kan een enorm voordeel voor onze gezondheid en het gevoel van geluk hebben :

9 . alleen eten

Brian Wansink , een Cornell professor en auteur van Mindless Eating , heeft geschreven dat wanneer mensen alleen eten ze meer kans om een groot binge voeden hebben . Bovendien, diëten lijden wanneer mensen alleen eten. Lonely diners neiging om minder groenten en minder gezonde maaltijden te eten . Het lijkt erop dat we minder moeite om goed te eten als we zijn door onszelf dan als iemand anders is betrokken .

Gezien het feit dat naar schatting een op de drie mensen eten lunch in hun bureau , is het gemakkelijk om te zien hoe deze kleine keuzes toe te voegen tot grote gezondheidsproblemen op de lange termijn .

10 . Geloven dat je onwaardig gezondheid, geluk en liefde zijn

Brene Brown is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Houston en ze heeft 10 jaar besteed aan het bestuderen van de kwetsbaarheid . In de afgelopen jaren heeft haar werk explodeerde met populariteit als ze afgeleverd een van de meest populaire TED Talks van alle tijden en heeft meerdere bestsellers waaronder Daring Greatlyand De Giften van Imperfection geschreven.

Als Brown studeerde angst, onzekerheid en kwetsbaarheid , ontdekte ze een belangrijk inzicht …

Er was slechts een variabele die de mensen die een sterk gevoel van liefde en verbondenheid en de mensen die strijden voor het gescheiden . En dat was dat mensen die een sterk gevoel van liefde en verbondenheid geloven dat ze waardig liefde en verbondenheid.

Dat is het. Ze geloven dat ze waardig . Het een ding dat houdt ons uit verband is de angst dat we niet waardig verbinding.
– Brene Brown

Als u laat uw angst of kwetsbaarheid of schaamte om te voorkomen dat de presentatie van je ware zelf , dan zult u worden voorkomen jezelf van volledig verbinden met anderen . Als u wilt in staat zijn om voorbij angst , oordeel , en onzekerheid bewegen en in een gezonder en gelukkiger leven, dan moet je jezelf eerst toestemming geven . Je moet beslissen dat je het waard bent .

Voor veel dieper en meer nuttige bespreking van kwetsbaarheid , stel ik voor het lezen van boeken Brown’s : Durven Sterk en de gaven van Imperfection .

Wat heb je nodig om gezond zijn ?

Gezond leven gaat over veel meer dan alleen dieet en lichaamsbeweging . Vergeet niet over de 10 gebieden boven , omdat ze een belangrijke rol spelen in uw gezondheid en geluk .

Zoals mijn vriend Lissa Rankin zegt vaak : “Wat heeft je lichaam nodig heeft om te genezen ? ”

In veel gevallen is het niet een beter dieet of een nieuwe workout-programma , het is een van die gebieden die je gezondheid en geluk zou kunnen beïnvloeden zonder dat je het zelfs te realiseren.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: