Home > Uncategorized > 25 juni Symposium Eindhoven – Leefstijl professional ook voor ABVC counsellors

25 juni Symposium Eindhoven – Leefstijl professional ook voor ABVC counsellors

Op donderdag 25 juni zal het eerste symposium ‘Leefstijlprofessional Werkt’ plaatsvinden in Eindhoven. Dit evenement wordt georganiseerd wordt door de gezamenlijke hogescholen en de Nederlandse Beroepsvereniging voor Leefstijlprofessionals (NBLP) en richt zich op het uitlichten van de veelzijdigheid van de werkzaamheden van de leefstijlprofessional, op de ontwikkelingen en kansen van de specifieke arbeidsmarkt en op de stand van zaken op het gebied van onderzoek.
Breed en veelzijdig met oog voor de praktijk, actualiteit en toekomst.

Plenaire spreker: Janneke Wittekoek

Janneke Wittekoek is cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichter van de Heartlife Kliniek. Janneke volgde haar opleiding in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en heeft langere tijd in het buitenland doorgebracht om zich verder te specialiseren in preventie van hart- en vaatziekten.

Zij schreef een proefschrift over erfelijk verhoogd cholesterol en is sinds 2014 medisch directeur bij Stichting LEEFH. Zij was te zien op TV bij het medisch infotainment programma ‘De Dokters’ van RTL4’ en het programma ‘Je Lijf Je Leven’ van RTL 4.’Het vergroten van medische kennis bij het publiek, op een luchtige, leuke manier, is een van de belangrijkste eerste stappen in een succesvol preventiebeleid’, zoals zij aangeeft.

Parallelsessies

Op de dag zelf kun je kiezen uit een van de volgende parallelsessies. Zodra deze definitief zijn zal er een tijdsschema bij geplaatst worden.

Parallelsessie 1 (meer info) Parallelsessie 2 (meer info)
De rol van de leefstijlprofessional in de beweegkuur (John Matthijs) De Vitale medewerker (Gabby Nuchelmans en Martine Themmen)
Zelfmanagement voor medewerkers met klachten aan de arm, nek en schouders (Drs. Nathan Hutting en Dr. Sarah Detaille) Asset benadering. Nieuwe methodieken SIM en Photovoice (Pepijn van Hove)
Sociale innovatie (Jose Cuperus)
Sedentair gedrag als nieuw arbeidsrisico? (Kiem The) De zin en onzin van nieuwe voedingstrends (Vera Wisse)
Een provocatie naar identiteit; De leefstijlprofessional als innovator en marketeer! (Paul Beenen) Vernieuwde kijk op ‘CoreStability’ (Anton Engels)
Fit en Vitaal 2.0 (Docent Hogeschool Zeeland)
Gedragstherapeutische interventietechnieken (Tiny Geerets) De 6 Belangrijkste Pijlers om gelukkig, gezond en vitaal oud te worden. (Karin van Leijten)
De invloed van Stress op Vitaliteit (Wendy van Zon) De Interventie Differentiatie methode (Bart Dikkeboer)
Samenwerking tussen (sport)diëtist en leefstijlprofessional (Anneke Palsma)

Posterpresentaties van onderzoek

Tijdens het symposium zullen er een aantal onderzoeksthema’s behandeld worden middels een posterpresentatie. Tijdens deze posterpresentaties kunt u in gesprek gaan met de betreffende personen die het onderzoek hebben uitgevoerd. Dit zijn studenten en alumni van de organiserende hogescholen maar ook partners uit het werkveld die onderzoek hebben gedaan naar thema’s waar de leefstijlprofessional mee in aanraking komt.

Speeddatesessies met sprekers

Het is mogelijk om met een aantal van de sprekers van de parallelsessies een speeddate te hebben. Dat betekent een 1 op 1 contact waarin u de mogelijkheid krijgt om vragen te stellen waar u in de sessie niet aan toe gekomen bent of om van gedachte te wisselen over specifieke onderwerpen en inhoud.

Stands van partners

De leefstijlprofessional is ingesteld om zijn hele leven te leren. Ook na registratie bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Leefstijlprofessionals en het SCAS is bij- en nascholing van belang. Om die reden zijn er, tijdens het symposium, een aantal stands van hogescholen en hun partners waarin zij deze bij- en nascholing presenteren. Tevens zullen er stands zijn van partners die producten aanbieden die voor leefstijlprofessionals van belang kunnen zijn.

Kosten: 35 e

http://fontys.nl/Sportfolio/Evenementen/Symposium-Leefstijlprofessional-Werkt/Inschrijven-en-kosten.htm

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: